Yellowstone van vroeg tot laat
Door: Frans Heijmans
Blijf op de hoogte en volg Frans
06 September 2013 | Verenigde Staten, Yellowstone Park
In de Lamar Valley veel bisons gezien. De overige diersoorten waren waarschijnlijk op vakantie.
Terug vanuit de vallei waar we nog eenpaar wandelingen hebben gemaakt op weg naar Mammoth Springs, een natuurverschijnsel waarbij water met mineralen over terassen loopt en wat een orachtig schouwspel biedt. Pamukele in Turkije lijkt er het meest op. Na een typische Amerikaanse lunch, namelijk een hotdog, weer verder op stap. Eerst nog een stop vanwaar je de Mammoth Springs van boven kunt zien, en dan op weg naar Norris Geyer Basin. De naam zegt het al, hier vindt je geisers in allerlei vormen en formaten. Sommige al jaren uitgeblust, ander nog dagelijks actief, sommige opeens na jaren weer. Een fascinerend gebied met poelen doe borrelen, stomen en de mooiste en vreemdste kleuren hebben. Een uitgebreid stelsel van plankiers waarover je kunt lopen laten dit gebied zien. Yellowstone heeft de grootste aantal geisers bij elkaar ter wereld. Het ligt op een zeer actief vulkanisch gebied een zogenaamde Caldere. Als deze uitbarst, en de geleerden denken dat dit ooit een keer zal gebeuren, is waarschijnlijk half Amerika weg, en heeft de rest van de wereld geen daglicht meer vanwege de stof en aswolken. Waarschijnlijk het begin van een nieuwe ijtijd.
De dag zit erop, en als we in ons verblijf aankomen hebben we precies de klok van 6 tot 6 volgemaakt. Nu even bijkomen, eten en slapen voor de volgende dag in Yellowstone!