Op de fiets en pickniccen in Yosemite
Door: Frans Heijmans
Blijf op de hoogte en volg Frans
23 September 2013 | Verenigde Staten, Oakhurst
Daarna in de lodge fietsen gehuurd en zo'n kleine twee uur hebben we rondgefietst door de Yosemite Valley. Erg leuk en ook makkelijker dan de auto steeds in en uit te gaan.
Onze gastvrouw had een goedgevulde picnickmand en koelbox meegegeven dus na het fietsen een plekje zoeken voor de al wat late lunch. Eerst naar Glacier Point dat van boven op de valley neerkijkt en je dus een mooi overicht hebt. Hoewel de kaart aangaf dat je er kon picnicken stonden er geen tafels dus maar een stukje verder gereden. Aan de rivier even later een leuk plekje gevonden en daar de spullen op een tafellaken uitgestald. Een wesp deed zijn uiterste best om ons het leven zuur te maken maar een koelbloedige klap van Thijs maakte een abrupt einde aan dit gepest en tegelijk ook aan het leven van de wesp. Daarna konden we rustig verder eten.
Na deze leuke onderbreking nog naar de oude park gebouwen gegaan die daar eind 1800 zijn neergezet. Ze zijn soms nod deels ingericht. Ook staan er een hele rits oude karren en koetsen en oud gereedschap zoals een grasmaaier en hooimachine.
Als laatste naar Mariposa Grove gereden waar een flink aantal enorme sequoia bomen staan. Deze woudreuzen groeien alleen hier en in Sequoia national park even verderop. Het blijft een mooi gezicht om deze enorme bomen te zien.
Daarna terug naar onze B&B om op te frissen. Aangezien we nogal laat in de middag gegeten hadden was er geen echt grote trek. Maar een hamburger of ander 'klein' hapje ging er toch nog wel in.
Morgen de Tioga Pass open naar een meer en een ghost town iets buiten Yosemite.