Een vreemd meer en een ghost town
Door: Frans Heijmans
Blijf op de hoogte en volg Frans
24 September 2013 | Verenigde Staten, Oakhurst
Maar naast dit heft het meer nog iets bijzonders: Tufa's. Dit zijn een soort stenen die onder water laag voor laag worden gevormd en waneer ze zichtbaar zijn boven water de meest grillige vormen aannemen, ook veroorAakt soor de erosie door regen en vooral wind, want in dit gebied waait het heel vaak heel stevig met snelheden tot 130 mijl per uur.
Vlak boven dit meer ligt Bodie. Dit was vanaf 1850 ongeveer een florerend goudmijn stadje met in de hoogtijdagen 10.000 inwoners. Er waren tientallen saloons om de goudzoekers het geld weer afhandig te maken en het leven in die tijdwas heftig. Later werd het er iets geciviliceerder en kwamen ook gezinnen hier wonen en werken. Ook was er een Chinese kolonie die allerlei werkzaamheden verrichten zoals de was doen en groenten verbouwen en verkopen. Het leven was hard en het klimaat nog harder.. De hevige winden en kou gedurende de winters en het werken in de mijn waren niet bepaald een succes voor een lang en gezond leven. Ongelukken in de mijn kwamen zowat dagelijks voor.
In 1932 brandde het grotendeels af en de meeste bewoners verlieten het stadje, ook omdat de mijn gesloten werd. De laatste bewoner ging in 1942 weg en sindsdien is het een spookstad. Nu een State Park zodat het bewaard blijft. Het leuke is dat naast de gebouwen er nog heel veel spullen in de huizen staan zodat je een goed beeld van het leven in Bodie krijgt.