Naar de kust - Reisverslag uit Pacific Grove, Verenigde Staten van Frans Heijmans - WaarBenJij.nu Naar de kust - Reisverslag uit Pacific Grove, Verenigde Staten van Frans Heijmans - WaarBenJij.nu

Naar de kust

Door: Frans Heijmans

Blijf op de hoogte en volg Frans

25 September 2013 | Verenigde Staten, Pacific Grove

Onze laatste verplaatsing alweer...op weg naar Monterey, of eigenlijk Pacific Grove wat tegen Monterey aangebouwd ligt. Een drie uur rijden van Oakhurst, maar wij willen langs de kustweg CA1 omhoog. Deze weg kronkelt zich langs de kust over de bergen en langs de kleine stranden en grote baaien en soms erg hoge kliffen. Maar eerst laat onze tomtom ons nog even langs Bass Lake rijden wat een omweg is van 10 km of zo om uitendelijk weer beneden in Oakhurst uit te komen. Wellicht een compensatie van gisteren toen hij ons in het stikkedonker in de steek liet.
Daarna westwaarts over de CA41 naar de kust van de Pacific. Via enorme wijngaarden en boomgaarden met allerlei fruitbomen komen we bij San Simeon aan bij de kust. Hier ligt Hearst Castle wat de krantenmagnaat midden vorige eeuw daar liet bouwen. Het is een enorm complex waar je allerlei tours door deze 'woning' kunt nemen. De interessantste is echter pas over twee uur en dat vinden we een beetje zonde van onze tijd. Dus verder en nu langs de kust. We komen langs een klein stadje, Marcia, wat een beetje een hippie stadje is waar nu kunstenaars het hebben overgenomen. In het stadje is een wedstrijd aan de gang wie de mooiste en/of leukste pop in de tuin kan zetten en we zien een aantal mooie creaties.
Verderop langs de kust in een kleine baai liggen honderden olifant zeeleeuwen op het strand uit te rusten en te zonnen. Een paar grote mannetjes vechten om een goede plek en overal zie je zand in de lucht vliegen als ze dit over zichzelf heen gooien ter bescherming tegen de zon. Een effectieve zonnebrand methode, ik kan niet wachten tot ik het de dames op Zandvoort ook zie doen!
De kust is wisselend, soms kleine stranden maar meestal hoge kliffen en kleine en grotere baaien. De ene keer sta je dertig meter hoog, even verderop wel 300! Langzaam vorderen we langs allerlei State Parks richting Monterey en tegen zessen zijn we bij onze B&B, de Centella Inn. Deze ligt in Pacific Grove wat op zijn beurt weer tegen Monterey aan ligt. Canary Row en Fisherman's Wharf (ja deze naam kom je bijna niet tegen in Amerikaanse kuststeden....)liggen een mijl verderop, dus morgen met de benenwagen die kant op.
Het weer zat ook vandaag weer mee met een strak blauwe hemel en zon. Door de sterke wind werd het niet warmer dan een graad of 22, maar dat is niet verkeerd voor eind september!